Prematurföreningen Mirakel

Event

Julklappsinsamling Special-BB

I år är vi mycket stolta att Qoola Qvinnor och Retro-Aid stöttar oss i arbetet med vår årliga julklappsinsamling till kvinnorna vid Special-BB! 
Vår ambition är att kunna överlämna julklappar till special-BB på fler orter i landet än Göteborg, beroende på omfattningen av donationer.
Vill ni donera julklappar? Kontakta oss på info@prematurmirakel.se.  Facebook: ”Gåvor till Special-BB”.

 

Retro-Aid 14 augusti 2013

”RETRO-AID är en välgörenhets community, kärnan består av en grupp hantverksaktivister men vi är också sponsrade av företag som Blöjbudet, Knätofs, Rum för Papper och Bokskåpet. Flera medlemmar har egna bloggar och företag. Målet är att sprida värme, glädje och omtanke där det bäst behövs. Den insamling vi nu gör är till förmån för familjer och barn på neonatalavdelningar i Göteborg och runtom i Sverige. Många i gruppen har egen erfarenhet av att föda för tidigt och vet vad
långa sjukhusvistelser, extrem oro och kris betyder för individen och familjerna. Retro-aid vill lysa upp tillvaron för dessa familjer. Varje år föds 6000 barn för tidigt i Sverige. Ett barn som föds före graviditetsvecka 37 räknas som prematurt. I Sverige överlever barn som föds så tidigt som vecka 23-24. NIDCAP är ett sätt att vårda för tidigt födda barn som är individanpassad och familjecentrerad. Vi kommer att i skiftet sommar/höst 2013 dela ut 20 stycken handsydda påsar med varierande innehåll. Alla påsar innehåller en dagbok från Rum för papper och blöjor från Blöjbudet. Tjugo påsar är anpassade för familjer med syskon och innehåller pysselpåsar från Bokskåpet. De andra påsarna innehåller lapptäcken, RÖR-MIG-EJ – hjärtan att hänga på vagnen så småningom (eller kuvösen), virkade bläckfiskar, nallar, bärtoppar, armband och örhängen till mammorna osv osv. Stöd oss gärna. Vi finns på Facebook under retroaid”. Eller kontakta oss via Prematurföreningen Mirakel”/Karin Brygger, Retro-Aid.

Pernilla's mobile 001Pernilla's mobile 006Pernilla's mobile 008

 

Prematurträffen 18 maj 2013

Den 18 maj hade Prematurföreningen Mirakel en prematurträff i Jonsered. Professor Bo Jacobsson föreläste om ”Förtidsbörd ur ett svenskt perspektiv” och vi föräldrar fick möjligheten att också möjligheten att ställa många frågor. Vi hade underbart väder denna dag och föräldrar som barn minglade och hade det trevligt.

 

Invigning av den nya blodmobilen 14 maj 2013

Tisdag den 14 maj kommer Pernilla Brown från Prematurföreningen Mirakel vara på plats när den nya blodmobilen kommer att invigas. Invigningen kommer att ske vid Sahlgrenska sjukhusets huvudentré kl 12.00. Har ni frågor angående vår förening är ni välkomna att leta upp henne där.

Blodmottagarberättelser – Pernillas berättelse om orsaken till att starta Prematurföreningen Mirakel.