Nyheter

Världsprematurdagen 2014

Flutra Vrajolli besökte Lunds neonatalavdelning

Prematurföreningen Mirakels vän och eldsjäl, Flutra, som föddes i vecka 22, besökte Lunds neonatalavdelning, där hon föddes.

”De var jättetrevliga på avdelningen. När jag kom fram till avdelningen så blev jag bemött av en överläkare som hette Eva Schumer, sedan så fick jag följa med henne till intensivvården och även titta på tre andra små bebisar som också ville bli stora och starka. Efter det fick jag även stanna kvar och prata med dem oroliga men samtidigt nyfikna föräldrarna om hur bra det faktiskt kan gå efter prematur födsel.

Efter detta träffade jag flera andra sjuksköterskor och läkare på intensivvården som också var nyfikna på hur min uppväxt har gått etc, med tanke på att de har gått så bra för mig. När alla sjuksköterskor och läkare var samlade fick jag hålla ett föredrag om Prematurföreningen Mirakel, där jag även delade ut broschyrer och lämnade in sex änglaklänningar som jag har sytt till avdelningen. Innan avfärden hemåt ville alla på avdelningen ta bilder med mig, så några fina bilder blev det och för mig blev det ett positivt minne för livet”!

Lund-neo-141117-a Lund-neo-141117-c Lund-neo-141117-b

Lund-neo-141117 änglaklänning-Lund-a

änglaklänning-Lund

Föreningens grundare Pernilla Brown besökte Special-BB, SJ/Östra sjukhuset, Göteborg

All personal på Special-BB och Specialförlossningen fick gratis prematurarmbanden som Dräger donerat, för försäljning. Alla pengar går till vårt arbete för prematura barn och förebyggande arbete. Hon överlämnade även 17 underbara änglaklänningar som eldsjälen Helena Westerstad sytt. De kommer att hjälpa många föräldrar i sorg.

Pernillas-mobile-017 Änglaklänningar2

Änglaklänningar3 Änglaklänningar-1

Änglakuvert


Pernilla Brown | 2014-11-17 10:21