Nyheter

Stödja gravida med komplikationer på julafton

Grundare Pernilla Brown började 2011 besöka Special-BB, Östra sjukhuset, Göteborg, på julaftonen. En avdelning där gravida med komplikationer är inlagda i veckor och månader ifrån sin familj och med stor oro för vad som ska hända det väntande barnet.

Tack vare donationer från företag har det inte bara varit möjligt att överlämna julklappar till alla kvinnor som legat på avdelningen på julaftonen utan också kunnat visa personalen uppskattning. Ett år var Tommy Nilsson med och delade ut julklapparna, vilket var mycket uppskattat av alla på avdelningen! 

Skulle du på något sätt vilja donera eller sponsra en julklappsutdelning till en avdelning? Kontakta oss!

Kring jul i år fick vi ett väldigt fint meddelande från en av kvinnorna som fick julklapp och besök av oss julafton 2012:

"Anledningen till att jag kontaktar dig är att jag sedan 2012 vid jul alltid tänker på dig och det du och andra gjorde på julafton. Jag har fortfarande kvar bland annat vantarna som fanns i påsen, dem sparar jag på! Det lämnade spår i hjärtat, tiden på Special-BB var hemsk och sedan föddes vår son genom kejsarsnitt den 27 december i vecka 35+1, smittades med RS-virus och ut från Östra kom vi först den 30 januari 2013. Det som gjorde det lite mindre tungt var kassen och främmande människors omtanke, jag glömmer det aldrig. Jag ville bara visa hur långt vi har kommit sedan den eländiga julen 2012 - han fyller 4 år om 3 dagar. Jag önskar dig en god jul och ett gott nytt år, ditt arbete är mer värt än du någonsin kan föreställa dig". 

 


Pernilla Brown | 2017-05-18 11:02