Änglaklänningar

Änglaklänningar till barn som avlidit på sjukhusÄnglaklänning

I Sverige föds ca 6000 prematura barn/år, varav 1/3 som är födda innan vecka 28 avlider. Små fötter som lämnar stora spår efter sig hos de sörjande familjerna. Vi har ett nätverk som syr, klipper, donerar till änglaklänningar, dvs begravningskläder, av donerade bröllopsklänningar men även av annat donerat material. Vi syr även mössor, wraps (till de allra minsta som går bort) och dopklänningar (nöddop på sjukhus). Vill du också sy eller klippa mönster till änglaklänningar, donera tyg, material, knappar, spets, band eller hjälpa till på annat sätt i föreningen? 

Kontakta Pernilla Brown: pernilla.brown@prematurmirakel.se, 0708-439230 eller Ann Bergström, STORARTAT!: info@storartat.se om ni vill donera bröllopsklänningar och annat material samt har färdiga änglaklänningar att överlämna.

"När jag får frågan om jag har några barn, svarar jag att jag har ett änglabarn"
SmålandsPosten 2017-10-27 // Josefine Samuelsson

"Jag hoppas och önskar att mina små änglaklänningar ger lite tröst i det stora svåra och att sista bilden av den lilla klädda babyn blir lättare att bära... Jag har inte förlorat något barn själv så jag kan bara ana vad föräldrarna går igenom men du ska veta att jag grät när jag sydde de första." // Kerstin Persson

 

Gå med i vårt nätverk! Nätverket på Facebook

Tack Nordic Print för er sponring av etiketter till änglaklänningarna!

 

Världsprematurdagen 2016: Änglaklänningar till neonatalavdelningar

Inför Världsprematurdagen har totalt 70 änglaklänningar skickats till flera neonatalavdelningar runt om i Sverige. Dessa änglaklänningar kommer att hjälpa många sörjande föräldrar och ge ett litet barn sin sista vila i en änglaklänning som är sydd av mycket omtanke och kärlek. Många är sydda av donerade bröllopsklänningar men även av annat donerat material. Nätverket inom Prematurföreningen Mirakel kommer att fortsätta sy änglaklänningar, som doneras till sjukhus i hela Sverige. Tack alla ni som stöttar detta arbete och tack alla ni som donerar material för att göra detta möjligt!